8 Kasım 2010 Pazartesi

kimsin sen?

bir gün kendin olmayı bıraktın, sanırım doğumundan bilincini kazanana kadar olan dönem ''kendin'' olduğun yegane zaman dilimiydi. ne zaman bilinçlendin işte o gün, başkaları olmaya, başkalarını oynamaya başladın. zordur belli bir zaman sonra kendin olmak bilirim. sen de zorlandın ki ortalamaya yaklaştın, kendini garantiye alıp güvende hissettin. herkes gibi olmak ne rahattı di mi ne huzurluydu.. keyif aldın..

ortama girdin, insan tanıdın, hiç bir tanışmanda kendin değildin, hep filtreledin kendini daha sonraları ufak ufak özgür bırakırım dedin tanıdıkça, sonra tanıdın, tanındın ama dönemedin o tanışma esnasında kapının girişine astığın sana, çünkü çok yol alınmıştı, böyle kabul edilmişti, oraya geri dönüş, maliyetti, emekti, her şeyi geçtim risk taşırdı, zaten yorgundun dağınık kalsın fazla kurcalama dedin, dağınık kaldı..

o'nu sevdin, o da seni sevdi ama biliyordun ki sevdiği sen, sen değildin. sen gibi göstermeye çalıştığın seni, sevmesi sana ıstırap verdi, buruk kaldın, ağzında tuhaf bir tat vardı çünkü bir yandan da yanındaydı, eli elindeydi, o kapıyı çaldığı zaman dinlediğin müziği kapadın, o'nun seni dinlerken görmesini istediğin şarkıyı açtın, kanallar aynı şekilde değiştirildi, sehpanın üzerine en şekillisinden bir kitap bırakıldı hayatın boyunca hiç haz etmediğin o herif tarafından yazılmış, bu sonsuz savruluşta ne olduğun adam olabildin ne olman gereken, ortada dünyanın en suni gölü oluyordun damlaya damlaya..

sıkıştın, sarmalandın, boğulur gibi hissettin, dedim ya dönüş emekti, sen ise üzümüne baka baka kararmıştın bile, dönmezdin, göze alamazdın, devam ettin. hep daha iyi hissetmek, daha iyi biri olarak anılmak, daha sevilen daha sayılan biri olabilmek için taktığın o maske sana istediklerini verirken, keyifle yaşadığın hayatı bir önceki istasyonda bırakmana sebep oldu. hiç birine itiraf edemedin bu kendi temelinin üstüne inşa ettiğin öteki adamı, içinde tuttun, içini açmak istedin, yaralanmaktan, bırakılmışlıktan korktun.. tam o maskeyi kenara koymak için yüzüne gitmişti ki elin, yine güvende hissetmek istedin, teslim oldun, geri çekildin.. kimim ben diye bağırarak yansıttın öfkeni karşındaki aynaya, gelen cevabı bir gün olsun kimselere söyleyemedin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder